Bohemiska kläder är ett snyggt statement

Vad vi klär oss i säger extremt mycket om vilka vi är - eller om vilka vi vill vara. Vad tänker du på om du ser en man i en snygg kostym? Hur blir intrycket av en person som har tuppkam, söndertrasade jeans och en säkerhetsnål genom kinden? Hur reagerar du på någon som bär uniform?

Vi skapar alltid bilder av personer genom hur de klär sig och dessa intryck är också svåra att ta bort - på gott och ont.

Det är också det man ska använda sig av. Genom att klä sig i den stil man vill så kan man också visa upp vem man är, vilka åsikter man har, vad man gillar för musik och vilka andra intressen man har. Bohemiska kläder är en av de stilar som fungerar allra bäst i detta.

Klär man sig som tjej i bohemiska kläder - en vackert, mjukt mönstrad klänning, en hatt, bekväma sandaler - så ger man också, utöver ett stilrent intryck, även en annan bild av sig själv: en bild som visar att man äger ett självförtroende och att man inte bryr sig om vad andra tycker. Det är viktigt i dagens samhälle.

Detta säger du genom bohemiska kläder

Som tjej och kvinna kan man bygga upp sig själv genom hur man klär sig. Det boho kläder säger om en människa är - och detta är rent generellt - följande:

  • Att man är omtänksam. Den bohemiska stilen med t.ex haremsbyxa härstammar till mångt och mycket från hippieeran där kärlek och omtanke utgjorde en stor del av tankegångarna. Detta sitter kvar: ser man en person i bohemiska kläder så ser man också gärna att personen i fråga äger ett stort hjärta.
  • Att man bryr sig - om viktiga saker. Genom bohemiska kläder så visar man att man brys sig om annat än det lilla. Man bryr sig om större frågor som rör naturen, som rör politik, som rör filosofi och som rör hela vår värld. Man visar sig som påläst och kulturell. Det ger ett kapital som ofta skapar ett intresse kring den egna personen. Folk vill diskutera böcker, musik och kulturella företeelser; det öppnar för intressanta relationer.
  • Att man vågar. Det viktiga är att man genom en bohemisk stil visar att man vågar vara sig själv. Man sticker upp det längsta fingret i vädret och visar att man bestämmer över sig själv, sin klädstil och sitt eget liv. Man visar att man har skinn på näsan och att ingen kan sätta sig över en. Det är något som ger respekt.
27 May 2020